Hannah & De Krokodil

Femke For Life steunt Kinderdocu eetstoornissen: Hannah & De Krokodil

Met Femke For Life willen we graag de geanimeerde kinderdocumentaire van Karen Huysman en Lore Mechelaere genaamd 'Hannah & De Krokodil' steunen.

Deze film behandelt het onderwerp van eetstoornissen bij jongeren en heeft als doel bewustzijn te creëren rondom deze belangrijke psychische problematiek.

 

Het verhaal is gebaseerd op Hannah, een 15-jarig meisje dat al twee jaar strijdt tegen de ziekte die haar niet alleen lichamelijk, maar vooral mentaal hard heeft getroffen. Hoewel de eetstoornis momenteel wat rustiger is, komen onderliggende onzekerheden, een laag zelfbeeld en angsten nog steeds naar boven. Met moed wil ze haar verhaal delen om andere kinderen te ondersteunen en te motiveren om te blijven vechten.

 

Een animatiefilm ontwikkelen kost geld. Voor de productie slaan Karen en Lore de handen in elkaar met productiehuis Het Peloton. Ze kregen al financiële steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, van Ketnet en van Het Peloton. Maar de tot nu toe bijeengesprokkelde fondsen zijn echter te weinig om deze animatie-documentaire in zijn volledigheid te ontwikkelen, en daarom zijn ze nu op zoek naar steun bij het grote publiek en hebben ze een private crowdfunding opgestart om de film verder te realiseren.

 

Gezien dit initiatief volledig past binnen de missie van Femke For Life willen we dit project graag financieel ondersteunen.


www.hannahendekrokodil.be